Tablou electric cu protectie MCB
Conectarea intrerupatoarelor
automate MCB
Buton de sonerie
Grad de ocupare
Electrice
Tablou electric
cu protectie
MCB

Conectarea intrerupatoarelor
automate MCB

  
Asa cum apare, schema-i utila unei case la curte cu buton de sonerie pe uluca la poarta; tensiunea redusa de alimentare a soneriei (8-12V) e cea mai buna protectie contra electrocutarii pt. cablul dintre casa si poarta.

Siguranta masinii de spalat e figurata declansata - verde inseamna contact deschis, adica circuit electric intrerupt; culorile reprezinta doar un tip de semnalizare, altele sunt explicite: ON/OFF sau 1/0; oricare ar fi semnele, parghia dispozitivului e indreptata in sus, spre intrarile dispozitivelor de protectie, atunci cand siguranta e pusa.

Schema redusa - doar C16 la prize si C10 la lumini - este varianta minima pt. casa de la bloc cu circuite unice de priza si lumina si siguranta generala afara. Tot la bloc, ...
Schema electrica de conectare a tabloului cu intrerupatoare automate MCB
... unde butonul de sonerie si tabloul electric sunt pe fetele opuse ale aceluiasi perete, se poate utiliza o sonerie cu alimentare direct din 230Vac, conectata in aval de siguranta de prize.

Modulele insumate dau 8, dar un tablou cu un rand si 12 module asigura un grad de ocupare bun si ofera o rezerva pt. un upgrade - protectie cu RCD-uri.

*** Dispozitivele sunt desenate, pt. intelegerea schemei, cu spatii intre ele; in practica, aceste spatii nu exista (conductoarele vizibile aici intre dispozitive se trec prin spatele sinei DIN).