Tablou electric cu protectie SPD
Conectarea descarcatorului
de supratensiuni tranzitorii
SPD clasa a 2-a
MCB bipolar 20A
Electrice
Tablou electric
cu protectie
SPD

Conectarea descarcatorului
de supratensiuni tranzitorii

  
Varianta de casa pentru protectia completa - a instalatiei la suprasarcina si scurtcircuit, a locatarlor la electrocutare si a aparatelor electrice/electronice la supratensiuni tranzitorii -, include doua intrerupatoare automate MCB bipolare - C20 pt. SPD-ul clasa a 2-a si C32 ca intrerupator general, un RCCB de 40A curent nominal si 30mA curent rezidual si trei MCB-uri pt. prize (2 x C16) respectiv lumini (C10).

Conectarea SPD-ului din aceasta schema e valabila indiferent de numarul circuitelor din instalatie; SPD-ul impreuna cu intrerupatorul MCB asociat (C20) poate fi inclus si in celelalte scheme: ...
Schema electrica de conectare a tabloului cu descarcatoare de supratensiuni tranzitorii SPD
... tablou electric cu MCB-uri
si tablou electric cu RCD-uri.

Tabloul folosit e de un rand si 12 module. Regula celor 50cm - lungimea maxima a conductoarelor de legatura intre SPD si MCB-ul lui de protectie, de la intrarea in tablou pana la Impamantare - este respectata.

*** Dispozitivele sunt desenate, pt. claritate, cu spatii intre ele; in practica, aceste spatii nu exista (conductoarele vizibile aici intre dispozitive se trec prin spatele sinei DIN).