Miscellanea
Starlancer Tips & Cheats
Ctrl+potato, RA, Trial
Dumbfire, Dogfight,
Hard Mode, Main Menu
Miscellanea
Starlancer
Tips & Cheats

Game trial, Ctrl+potato,
Dumbfire, Dogfight

  
Avem un Starlancer Trial de 74MB cu doua misiuni (a doua in playerul de jos), a caror actiune e premergatoare conflictului, cu unele stângăcii in dialog si in lupta, dar cu toate cele trei niveluri de dificultate.

In jocul original nu poti alege orice misiune, esti obligat sa le iei pe rand, de la prima la ultima; poti cel mult sa reiei misiunea terminata de curand (Replay in ITaC la sfarsit).
Cea mai veche dintre cheats vine odata cu jocul; aflandu-te in Main Menu, tii apasat Ctrl si tastezi potato; in coltul stanga-sus al ecranului va aparea M1 ce inseamna Mission 1; tastezi doua cifre ca sa alegi misiunea dorita (pt. 1...9 pui un zero in fata), apoi alegi nava pt. misiune cu Shift + F1...12: F1 - Predator, F2 - Naginata, F3 - Grendel, F4 - Crusader, F5 - Coyote, F6 - Mirage, F7 - Tempest, F8 - Patriot, F9 - Wolverine, F10 - Reaper, F11 - Shroud, F12 - Phoenix. Imediat ce ai selectat nava intri direct in misiune, fara sa mai treci prin Briefing Room (daca in loc de Shift+F1...12 apesi Ctrl+Enter ajungi la Briefing Room unde ai disponibile doar navele de la momentul misiunii respective). Acest cheat permite alegerea oricarei nave indiferent de misiune, dar vine cu rachetele initiale, fara posibilitatea schimbarii lor, iar nivelul de joc e echivalent cu mediu.
Una dintre cele mai noi cheats pt. Starlancer e-n urmatoarea arhiva; dupa dezarhivare copiezi continutul in directorul SAVES al jocului instalat, iar la deschiderea jocului alegi nickname-ul RA pt. PLAYER si poti juca orice misiune cu oricare nava sau racheta, teoretic la orice nivel, dar in realitate, din pacate, hard-level nu pare mai dur decat medium-level al jocului netrisat.

Daca vrei un joc really hard, alegi Grendel in hard-mode. Poti face asta in mai toate misiunile cu exceptiile 19 si 24 in care se impune functia cloaked-ship (o are numai Shroud). Viteza mica a lui Grendel e doar in aparenta un dezavantaj, ea fiind la nivelul vitezelor inamice si ideala pt. lansarea in salva a Screamer-elor (rachete dumb-fire, fara timpi de localizare, zboara drept); Grendel are acceleratie in fortaj maxima (10/10), armura si scut din cele mai bune (6/6), 7 hardpoints si tun cu proiectile (gattling cannon) ce nu depinde de energia navei, dar... e fara
blind-fire si are timp de fortaj relativ mic (80 sec, cere rezervor suplimentar in unele misiuni).
Cata vreme esti rookie, folosesti navele disponibile dotate cu blind-fire, mult mai eficace la distrugerea navelor si mai ales a torpilelor inamice; in primele misiuni, Predator e singura, apoi vine Coyote, urmeaza Patriot (cea mai buna nava - parerea mea! - pt. dogfight), iar dupa misiunea 15 ai acces la Reaper, Phoenix si Shroud. Dintre navele fara blind-fire de bagat in seama sunt doar doua: Grendel (medium), mai 'nainte mentionata, si Wolverine (advanced heavy), cea mai puternica din flota.

Dintre rachete, Screamer-ele sunt bune la toate (daca ochesti bine) - vin cate 20 la cutie (pe un hardpoint); din cele ghidate, Jackhammer, cea mai puternica, e singura ce poate distruge shield-generators inamice sau tinte medii (Kurgen, Antonov, torpiloare); cea mai eficace impotriva navelor mici e Raptor (cate trei la cutie), net superioara ca forta de distrugere lui Bandit sau Hawk, cu timpul de localizare cel mai scurt (2 sec) si raza de actiune cea mai mare.
Pentru a nu fi pacalite de contramasurile inamice, rachetele ghidate nu se lanseaza imediat ce au localizat tinta, ci dupa ce te-ai apropiat sub 50K.
In hard-mode, atentie la: navele light (ca Predator), ce pot fi distruse de o ciocnire frontala cu o nava inamica; explozia navelor capitale sau bazelor inamice - unda de soc te poate avaria sau chiar ucide daca esti prea aproape; distrugerea accidentala a tintelor aliate - ajungi in fata plutonului de executie!*** Calitatea imaginii e scuzabila, videoclipurile au fost realizate in 2009 cu Fraps pe Win XP, Athlon XP1500+, 1GB RAM, GeF4 MX440 64MB!