Starlancer Head-up Display
Instrumente de bord (p1/3)
Power, Gunnery, Damage
Missile, Wing Status
Blindfire, Radar
Miscellanea
Starlancer
Head-up
Display

Instrumente de bord
Missile, Wing status

1 2 3
La prima vedere, display-ul pare supraaglomerat, dar, la rezolutia de joc maxima (1024x768), lucrurile-s mai aerisite, iar indicatoarele nu sunt chiar toate in acelasi timp pe ecran.

La iesirea din nava-baza ti-ai pus pe ecran (vezi control devices) display-urile - ochii la imaginea de jos! - pt. Power (stanga-mijloc), Gunnery (stanga-jos), Damage (dreapta-sus), Missile (centru-sus) si Wing Status (dreapta-mijloc); verifici ca si Blind-fire - cand e - sa fie activat.
La Power lucrurile sunt clare: puterea se distribuie egal la cele trei sisteme (ca in imagine) sau disproportionat - max. la scuturi (sus), la motoare (dreapta) sau la tunuri (stanga).
Gunnery arata selectia tunurilor (una sau ambele perechi), sincronizarea celor din aceeasi pereche (in poza sunt nesincronizate, linia galbena intrerupta de sub numele tunului activ) si numarul de proiectile ramase (stanga jos, cand ai asa ceva).
Damage indica ce-i spune numele: gradul de avarie al sistemelor navei. Missile iti arata ce rachete ai luat cu tine inaintea misiunii si care e selectata (cea de la ora 6), denumirea celei selectate (deasupra) si numarul disponibil din tipul respectiv (centru).
Starlancer Head-up Display - Instrumente de bord
© Weekenddb.ro - Starlancer Game Head-up Display - Instrumente de bord
In Wing Status vezi starea si numarul coechipierilor - niciodata nu vor fi distrusi mai mult de trei - iar nava pe care-o pilotezi e prima din grup (stanga-sus).

In centru jos ai un Radar iar deasupra lui un ceas (durata misiunii); ca la orice radar, te afli in centrul cercului iar campul din fata navei e delimitat de cele doua raze; tintele verzi sunt aliate, cele rosii-s inamice; punctele din varful liniilor arata unde e planul tintelor - deasupra ta sau sub tine.

In stanga radarului e Ship Status Indicator - cum stai cu armor & shields; cercul interior punctat si rosu e armura ne-regenerabila (dispar segmente din cerc acolo unde esti avariat) iar exterior lui, in oranj, e scutul electromagnetic ce se reface dupa un timp conform cu specificatiile navei; cele doua arce de cerc galbene fata/spate sunt spectral shields (niciodata folosite, timpul de actionare e limitat si sug prea multa energie ce e mult mai buna la tunuri). (continuare)